Lions Club Grimbergen Noordrand

Lentekind
school voor buitengewoon onderwijs in Lennik
Vimukti
De Vimukti Special School in Zuid-Indische Kalamassery wil zijn beschermelingen, die o.a. lijden aan het syndroom van Down, autisme of gehoorstoornissen, een menswaardige toekomst bieden.
Vrienden van t'Huizeke
De vereniging Vrienden van ‘t Huizeke overkoepelt een reïntegratie-project voor mensen die aan de zelfkant staan met alle aanpassingsproblemen van dien.
Fonds Dieter
Kansandere jongeren om na hun middelbare studies verder te studeren
Kids for Uganda
"Kids for Uganda" zorgen voor onderwijs en een betere toekomst voor kinderen in Oeganda

2019

LENTECONCERT                                                                 

Op vrijdag 29 maart 2019

Kerk van Beigem

 

In de lente komt het kamerorkest Brussels Sinfonietta opnieuw voor Lions Club Grimbergen Noordrand concerteren. Op vrijdag 29 maart 2019 wordt het een heus Lenteconcert in de O.L.Vrouwekerk van Beigem.

 

De enthousiaste jongeren die allen talentvolle leerlingen zijn van de vier scholen voor podiumkunsten uit het Brussels Gewest, krijgen in dit ensemble de kans om samen met eminente orkestmusici-docenten volwaardig in orkestverband op te treden. De artistieke leiding van het ensemble berust bij Luc Bartholomeus; concertmeester is de bekende violist Erik Sluys

 

Brussels Sinfonietta brengt in Beigem en op nog vier avonden in de regio De Vier Jaargetijden van Antonio Vivaldi, wellicht zijn meest bekendste werken, topstukken uit de klassieke muziek. Vier jonge solisten vertolken elk één van de vier stagioni. Joshua Galasse kenden we al van een van de vorige optredens van de Sinfonietta, verder horen we Eline Vanderpijpen, Dora Oliva Ramirez en Edith Cnockaert, samen met alle strijkers van het kamerorkest.

 

Maar allereerst brengt Amaryllis Bartholomeus een stuk van J. Rutter (Suite for strings) en eentje van H. Howells (Elegy for Viola, String Quartette and String Orchestra). (meer info onderaan deze pagina)

 

 

Brussels Sinfonietta is intussen uitgegroeid tot een graag gezien kamerorkest bij Lions Club Grimbergen Noordrand. Zij concerteerden al voor onze club in Vilvoorde en Brussel (Kon. Conservatorium) en in de Basiliek van Grimbergen, telkens met veel succes bij een enthousiast publiek. Wij zijn er blij mee dat we ook op deze manier jongeren kunnen steunen, een van de pijlers in de algemene opdracht die Lionsclubs wereldwijd aangaan

 

Bestel je kaart telefonisch of hier

 Flyer concert Lions 2019-web-tinyFlyer concert Lions 2019-2-web

 --> Bestel je kaart telefonisch of hier <--

 

 

J. Rutter, Suite for Strings

 

John Rutter werd geboren in 1945 te Londen waar hij samen met componist John Taverner school liep in Highgate School. Hij vervolmaakte zich als organist, dirigent en componist aan Clare College te Cambridge. Hoewel Rutter zelf niet gelovig is, schreef hij tal van koorwerken voor de Anglicaanse erediensten. Rutter’s stijl wordt eclectisch en traditioneel genoemd. In zijn werk zijn bv. steeds sporen van pop- en jazzmuziek aanwezig. Dit draagt ongetwijfeld bij tot de grote populariteit van zijn werk zowel in de Angelsaksische koorwereld als ver daarbuiten.

 

De Engelse volksmuziek ligt vaak aan de basis van zowel zijn vocale als zijn instrumentale composities. Dat is zeker ook het geval voor zijn lichtvoetige vierdelige suite voor strijkorkest uit 1973. De delen kregen steevast als thema een volkse melodie mee. De titels van de delen zijn naar die volksliederen genoemd. Deel 1: A-roving, Deel 2 : I have a bonnet trimmed with blue, Deel 3 : O waly-waly en Deel 4 : Dashing away. Twee feestelijke hoekdelen flankeren de twee eerder dromerige middendelen.

 

 

 

 

 

H. Howells, Elegy for Viola, String Quartette and String Orchestra

 

Herbert Howells (Lydney, Gloucestershire, 17 oktober1892Londen, 23 februari1983) was een Brits organist en componist.

 

Hij studeerde aan het Royal College of Music te Londen bij onder meer Charles Villiers Stanford en Charles Wood. Vanaf 1920 was hij er als docent werkzaam.

 

Naast religieuze koormuziek componeerde Howells ook orkest- en kamermuziekwerken.

 

Zijn Elegy for Viola, String Quartette and String Orchestra dateert van 1917. De creatie van het werk vond plaats op 17 december 1917 in de Royal Albert Hall te Londen. De sombere en melancholische ondertoon van het werk draagt de sporen van de Grote Oorlog. Howells’ stijl sluit nauw aan bij die van Ralph Vaughan Williams waarmee hij goed bevriend was. De uitzonderlijke combinatie van een strijkkwartet met een strijkorkest zorgt voor een volle, warme en rijke klankkleur die aansluit bij het timbre van het solo-instrument: de altviool.

 

Amaryllis Bartholomeus studeerde aan de Muziekacademie Anderlecht bij Erik Sluys en Paul De Clerck en vervolgens aan de Koninklijke Conservatoria te Brussel en in Den Haag. Momenteel volgt ze de specialisatiegraad aan de Muziekacademie te Anderlecht.

 

Het is de tweede keer dat zij voor ons als soliste optreedt met de Brussels Sinfonietta.